Kommenteeri

EV100 – Jaanihanso No.12 Brut õunavahuvein Magnum (1,5L)

Jaanihanso No.12 Vintage 2015 viimased pudelid kodumaist õunavahuveini, mis tehtud käsitööna 100% Eesti õuntest ning eriti pidulikus topeltsuures 1,5-liitrises pudelis. See on klassikalisel ehk šampanjameetodil valminud vahuvein, mis enne lõplikku valmimist ning sademe eemaldamist küpseb pikalt pudelis.

Jaanihanso aastakäiguvahuvein on peene mulliga jook, mis ka üsna õunane ja mahlane. Elegantne ja loomulikul teel ehk pudelis tekkinud süsihappegaas toob kodumaiste õunte maitse veel eriti hästi esile. Järelmaitses on pikalt õunakoore mõrusust. Jook sobib eriti hästi linnuliharoogadega ja tänu väga heale happesusele ka veidi rasvasemate kooreste kastmetega roogade kõrvale. Serveeri temperatuuril 6-8 kraadi ja valge veini klaasist.

Jaanihanso siidrikoda on loodud ajaloolisele talukohale. Eesti kivine ja paene aluspinnas on üsna sarnane maailma parimatele siidripiirkondade pinnastele Inglismaal ja Prantsusmaal. Jahe ja lühike suvi koos pika sügisega küpsetab õuntele palju head maitset. Jaanihanso joogid valmivad vaid käsitööna ning kohalikest Eesti õuntest, mis enamuses tulevad tavalistest taluaedadest ja ka vanadest istandustest, kus õun eriti maitsvaks küpseb. Jaanihanso hangib õunad võimalikult siidrimaja lähedalt.

Enamus toorainest koosneb on hilise valmimisega Eesti mahlaõunasordid, mis koristatakse oktoobris-novembris. Mahla nendest pressitakse juba Jaanihansos kohapeal. Jaanihanso siidrid ja vahuveinid on filtreerimata ning ilma eraldi lisatud süsihappegaasita. Esmane kääritamine muuseas loodusliku pärmiga, mis lisab Jaanihanso jookidele igal aastal just sellele kohale ning aastale ainuomased aroomid-maitsed.

EV100 – sünnipäevakuul tutvustame iga päev mõnda ägedat ja maitsvat kodumaist toodet, mis kõik ka juubelikuul sünnipäevahindadega SIP kauplustes saadaval on. Unustame peomeeleolus korraks selle aktsiisi ja muud geeniused..

Lisa kommentaar

Email again: