EV100 – Mjuk kombucha
Mjuk pärineb rootsi keelest ning selle otsene definitsioon on ’pehme’. Ühed ägedamad kodumaised kombuchameistrid leidsid, et ka nende kombucha käitub seedetraktis pehmelt kui pilv ning paitab oma kõhtu, mistõttu peeti ainuõigeks oma joogid ka selle kauni sõnaga ehtida.
Mjuk kombucha on 100% elus jook , seda ei ole kunagi pastöriseeritud ega muul moel töödeldud - seeläbi on joogis tagatud probiootilised elusorganismid ning tervislikud happed. Mjuk kombucha valmib käsitööna ning traditsioonilisi meetodeid kasutades - nii nagu loodus seda ette näinud on. Parima kvaliteedi tagamiseks väga väikestes partiides.
Mjuk kombuchad tehakse naturaalsest ja puhtast toorainest – mingeid tehisaineid või -maitseid pudelisse ei satu. Tootmisel kasutatakse kvaliteetset rohelist teed ning toorroosuhkrut. Mjuk kombucha kääritatakse alati klaaspurkides puhtaima maitse tagamiseks. Jook läbib esmase fermentatsiooni, mille tulemusel valmib klassikaline kombucha. Lisamaitsetega jookidele lisatakse need maitsed teise fermentatsiooni käigus.
Mjuk kombuchad pudeldatakse alati pruunidesse pudelitesse, kaitsmaks joogis elutsevaid miljardeid elusorganisme kõikvõimalike kahjulike välisfaktorite eest. Liigne valgus ning UV-kiirgus võivad hävitada need kõige olulisemad elusorganismid Mjuk kombuchas. Kombuchade elujõulisust kinnitabki pudelisse tekkiv uus kultuur – st. jook elab pudelis edasi ning bakterid-pärmid jätkavad oma tööd. Julge võib ka selle ära juua, sest see on täiesti ohutu. Või soovi korral vala jook klaasi lihtsalt läbi sõela.
Soovitus on kombuchat säilitada alati külmas ning tarbida jahutatult.
EV100 – sünnipäevakuul tutvustame iga päev mõnda ägedat ja maitsvat kodumaist toodet, mis kõik ka juubelikuul sünnipäevahindadega SIP kauplustes saadaval on. Unustame peomeeleolus korraks selle aktsiisi ja muud geeniused..