🇮🇹 TOSKAANA 7 EREPUNAST VEINITÄHTE 🍷🌟
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Teeme "seitsme tärni" degustatsioonil tutvust Toscana 7 punase veinialaga, millised on põhjuseks, et üle maailma Itaalia punastest just Toscana veine kõige enam tuntakse.
🍇 Kuigi Toscana staarviinamari Sangiovese käib läbi peaaegu igast piirkonnast ja segust, on neil kuulsatel veinialadel erinevad kasvutingimused viinamarjadele, lisaks täiesti erinevad valmistamise reeglid. Maitsetulemus on seeläbi kõigil erinev, põnev ning kordumatu.
1. Chianti / Ch. Classico DOCG
- Peamine viinamari: Sangiovese
- Maitseprofiil: Keskmise kuni täidlase kehaga, erksa happe ja rohke punase marjakomboga (kirss, vaarikas). Sageli ürdine, vürtsine ja kergelt tammine. Chianti Classico veinid on üldiselt põnevamad ja pikaealisemad.
2. Brunello di Montalcino DOCG
- Peamine viinamari: Sangiovese (kohapeal tuntud kui Brunello)
- Maitseprofiil: Väga täidlane. Struktuursest, tanniinsest ja rikkalikust maitsest leiab pigem tumedaid marju (ploom, mustsõstar), tubakat, lagritsat ja sageli maiseid noote nagu nahk ja seened. Vajab tavaliselt pikka laagerdumisaega.
3. Vino Nobile di Montepulciano DOCG
- Peamine viinamari: Sangiovese (Prugnolo Gentile / Sangiovese Grosso)
- Maitseprofiil: Elegantne ja tasakaalus maitsega vein, milles esil punased marjad (kirss, jõhvikas), lisaks vürtsikust ja kerget puidu puudutust. Sageli pehmem ja kergem kui Brunello, kuid samas piisavalt kompleksne.
4. Bolgheri Rosso DOC
- Peamised viinamarjad: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
- Maitseprofiil: Täidlane ja rikkalik, meenutavad häid Bordeaux' veine. Maitses tumedaid puuvilju, šokolaadi, tubakat ja mahedaid tanniine. "Super-Toskaanad" alustasid oma kuulsusrikast teekonda siit.
5. Rosso di Montalcino DOC
- Peamine viinamari: Sangiovese Grosso
- Maitseprofiil: värskem, kergem ja puuviljasem, vähem tanniinine kui naabrite juures Brunellos.
6. Morellino di Scansano DOCG
- Peamine viinamari: Sangiovese (kohapealse nimega Morellino)
- Maitseprofiil: Elav ja puuviljane, nooruslikum ja kergem kui Chianti või Brunello. Maitses punaseid marju, lillelisi noote ja pehmet hapet.
7. Montecucco Sangiovese DOCG
- Peamine viinamari: Sangiovese
- Maitseprofiil: kõrgem ja jahedam kliima annab Brunello ja Morellino vahel valminud veinidele värskema happe, elegantse struktuuri ning küpsed-peenekoelised tanniinid.
Veidi räägime ka toidusobivustest nende veinidega ning ega rohkem ühte õhtusse väga ei mahugi!
🍷 Toscana punaste püssidega veiniõhtut koordineerib sommeljee Urmas Linnamägi
Broneerimine: "LISA OSTUKORVI" 👇 .Juhendid broneerimiseks:
👉 Broneerimine kohese tasumisega
👉 Broneerimine kinkekaardiga
Algus kl 19:00
Palume saabuda võimalusel ca 10 minutit varem ja varuda aega umbes 2h. Kohapeal sissepääs kinnitatud tellimuses märgitud nime alusel. Kinkekaarte vm ostudokumente kaasa võtta pole vaja.
Pakume võimalust vormistada soetatud koolitus/degustatsioon KINKEKAARDINA:
Juhendid broneerimiseks:
👉 Broneerimine kohese tasumisega
👉 Broneerimine kinkekaardiga
Juhised saabumiseks:
👉 SIP Tallinn KONTAKTID
Lisainfo: müügi- ja tagastustingimused