🇮🇹 TOSKAANA 7 EREPUNAST VEINITÄHTE 🍷🌟
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Teeme "seitsme tärni" degustatsioonil tutvust Toscana regiooni 7 punasega, millised on põhjuseks, et üle maailma Itaalia punastest just Toscana veine kõige enam tuntakse.
🍇 Kuigi Toscana staarviinamari Sangiovese käib läbi peaaegu igast piirkonnast ja segust, on neil kuulsatel veinialadel erinevad kasvutingimused viinamarjadele, lisaks täiesti erinevad valmistamise reeglid. Maitsetulemus on seeläbi kõigil erinev, põnev ning kordumatu.
1. Chianti
- Peamine viinamari: Sangiovese
- Maitseprofiil: Keskmise kuni täidlase kehaga, erksa happe ja rohke punase marjakomboga (kirss, vaarikas). Sageli ürdine, vürtsine ja kergelt tammine. Chianti Classico veinid on üldiselt põnevamad ja pikaealisemad.
2. Brunello di Montalcino
- Peamine viinamari: Sangiovese (kohapeal tuntud kui Brunello)
- Maitseprofiil: Väga täidlane. Struktuursest, tanniinsest ja rikkalikust maitsest leiab pigem tumedaid marju (ploom, mustsõstar), tubakat, lagritsat ja sageli maiseid noote nagu nahk ja seened. Vajab tavaliselt pikka laagerdumisaega.
3. Vino Nobile di Montepulciano
- Peamine viinamari: Sangiovese (Prugnolo Gentile / Sangiovese Grosso)
- Maitseprofiil: Elegantne ja tasakaalus maitsega vein, milles esil punased marjad (kirss, jõhvikas), lisaks vürtsikust ja kerget puidu puudutust. Sageli pehmem ja kergem kui Brunello, kuid samas piisavalt kompleksne.
4. Bolgheri
- Peamised viinamarjad: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot.
- Maitseprofiil: Täidlane ja rikkalik, meenutavad häid Bordeaux' veine. Maitses tumedaid puuvilju, šokolaadi, tubakat ja mahedaid tanniine. "Super-Toskaanad" alustasid oma kuulsusrikast teekonda siit.
5. Carmignano
- Peamised viinamarjad: Sangiovese segud koos vähese Cabernet Sauvignon´i või Cabernet Franc'iga
- Maitseprofiil: Keskmise kuni täidlase kehaga, kergelt vürtsikas ja suitsune. Unikaalse iseloomu annavad sellele veinile punased marjad koos maiste ja ürdiste nootidega.
6. Morellino di Scansano
- Peamine viinamari: Sangiovese (kohapealse nimega Morellino)
- Maitseprofiil: Elav ja puuviljane, nooruslikum ja kergem kui Chianti või Brunello. Maitses punaseid marju, lillelisi noote ja pehmet hapet.
7. Maremma
- Peamised viinamarjad: Sangiovese, kuid ka rahvusvahelised sordid nagu Cabernet Sauvignon ja Syrah.
- Maitseprofiil: Tugeva puuviljase iseloomuga, tihti vähem hapet ja tanniine kui traditsioonilistes Toskaana veinides. Mitmekesine ja modernne stiil.
Veidi ka toidusobivustest nende veinidega ning ega rohkem ühte õhtusse väga ei mahugi!
🍷 Toscana punaste püssidega veiniõhtut koordineerib sommeljee Urmas Linnamägi
Broneerimine: "LISA OSTUKORVI" 👇 .Juhendid broneerimiseks:
👉 Broneerimine kohese tasumisega
👉 Broneerimine kinkekaardiga
Algus kl 19:00
Palume saabuda võimalusel ca 10 minutit varem ja varuda aega umbes 2h. Kohapeal sissepääs kinnitatud tellimuses märgitud nime alusel. Kinkekaarte vm ostudokumente kaasa võtta pole vaja.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pakume võimalust vormistada soetatud koolitus/degustatsioon KINKEKAARDINA:
Juhendid broneerimiseks:
👉 Broneerimine kohese tasumisega
👉 Broneerimine kinkekaardiga
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Juhised saabumiseks:
👉 SIP Tallinn KONTAKTID
Juhised saabumiseks:
👉 SIP Tallinn KONTAKTID
NB! Kehtivat broneeringut saab ühe korra tasuta muuta minimaalselt 3 tööpäeva
varem. Hilisem muutmine ei ole võimalik, sest
vajalikud kulutused on vastavalt osalejate
arvule juba tehtud.
Broneeringu muutmise soovi korral saada meile kiri aadressil sip@sip.ee ning lisa asenduseks sobiv uus kuupäev või link sellele. Valida saad ükskõik millise
vabade kohtadega
sündmuse. Hinnaerinevuse korral tuleb hinnavahe juurde tasuda.
Lisainfo: müügi- ja tagastustingimused
Lisainfo: müügi- ja tagastustingimused